Kunstroute noord oost hageland ​Kunstroute Noord-Oost Hageland is aan haar derde editie toe. ‘De Kunstroute’ is een initiatief van de Intergemeentelijke Culturele Samenwerking’, IGCS. De Kunstroute nodigt uit om ateliers van Noord-Oost Hagelandse kunstenaars te bezoeken. Deze derde editie heeft haar naam reeds gemaakt en trekt terecht de aandacht van buiten de regio. Een nieuwe toeristische troef die de provincie Vlaams-Brabant niet willen laten liggen en met haar steun dit project nog wil versterken.

Kunstroute Noord-Oost Hageland sinds deze editie een biënnale. Door een biënnale te maken van De Kunstroute, kunnen ze nog meer de kwaliteit van het initiatief waarborgen. Het is belangrijk dat de deelnemende kunstenaars de nodige tijd krijgen om nieuw werk te scheppen. Naar de bezoekers toe is dat evenzeer van belang. Hun nieuwsgierigheid blijft geprikkeld. Het zal hen er toe brengen om telkens opnieuw naar de kunstenaarsateliers te komen. Doorheen de jaren zal er een band ontstaan tussen de kunstenaar en zijn of haar publiek”.

Kunstroute noord oost hageland

Die band tussen kunstenaar en publiek is een hoofddoel van De Kunstroute. Van meet af wilden ze een laagdrempelig kunstproject. Een project waarbij de kunstenaar en hetpubliek zich goed voelen en zich zeker niet geremd weten omdat ze aan iets onbekends deelnemen. Daarin is me geslaagd. De voorbij edities konden ze toch rekenen op zowat 20.000 bezoekers aan ruim 60 ateliers. Het aantal deelnemende kunstenaars zal dit jaar zeker niet minder zijn. Ze kunnen opnieuw rekenen op 100 kunstenaars in heel wat disciplines, verspreid over ruim 60 locaties.

De deelnemende kunstenaars kan u hier terug vinden.

Kunstroute kaart