Spring in’t Veld – Groenproject in IBO Stekelbees Linter

Kinderen van Linter bouwen eigen groene ruimte! Dit is een initiatief van Spring in ‘t Veld

Spring in’t Veld is een Europees plattelandsproject in samenwerking met provincie Vlaams-Brabant. Het doel van dit project is een aanvullend aanbod op de reguliere buitenschoolse kinderopvang te organiseren voor kinderen en jongeren van de landelijke gemeenten van Vlaams-Brabant. 

Belangrijk bij dit project is de samenwerking met verschillende  lokale actoren, zoals bijvoorbeeld het gemeentebestuur, plaatselijke verenigingen (Overleef vzw, Chiro Bekkevoort, …), IBO-werking (IBO Linter), lokale zelfstandigen (AB+ Architectuur voor buiten). Het project is een biedt een  kans voor lokale verenigingen om hun werking extra in de schijnwerpers te plaatsen en op deze manier toekomstige leden misschien te overtuigen.
Spring in ’t Veld wil kinderen en jongeren prikkelen en kennis laten maken met nieuwe mogelijke hobby’s.
In  Linter viel de keuze op  een groenproject in de buitenschoolse opvang Stekelbees. In samenwerking met verschillende partners hebben we de groene ruimte van de opvang onder handen genomen. Er werd een wilgenhut gebouwd en een moestuin met sprokkelwand aangelegd.
Dit project werd begeleid door de tuinaannemers van AB+ architectuur, en werd uitgevoerd met hulp van kinderen en jongeren. De tuinaannemers hielpen de kinderen op weg en samen hebben ze dit project tot een goed einde gebracht.

Qua timing waren we afhankelijk van de periodes dat de wilgen geknot konden worden. De gemeente Linter zorgde voor het hout en sprokkelmateriaal.  De takken zijn eigenlijk het snoeiafval uit de holle wegen. Het project startte op woensdag 11 februari en werd tijdens de krokusvakantie verder gezet.