Het vernieuwde Elisabeth park te Halle is officieel geopend. Het Elisabethpark werd gerealiseerd  met 60.000 euro steun van de provincie Vlaams-Brabant via het Europees Programma voor Plattelandsontwikkeling.

Het Elisabethpark in Halle werd heraangelegd zodat kinderen er avontuurlijk kunnen spelen, er meer natuur komt en de Zenne een herwaardering krijgt. Het zicht op de Zenne wordt ‘opengemaakt’ en er komt een wandelpad met ‘Zenneterras’. Ook werd er een grasveld, bloemenweide en hoogstamboomgaard aangelegd.

Het project van het Elisabethpark in Halle, onderdeel van het plattelandsproject ‘5 sterren voor de hoogstamboomgaard’  van het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, wil hoogstamboomgaarden, zowel fysiek in een ecologisch netwerk als digitaal met een App, ontsluiten en de beleving van een boomgaard stimuleren. Dit project ontving 60.000 euro steun van Europa, Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant.

De regio Pajottenland en Zennevallei staat sinds mensenheugenis gekend als ‘de fruitkorf van Brussel’, waar hoogstamboomgaarden het landschap sieren. Het plattelandsproject ‘5 sterren voor de boomgaard’ draagt bij aan de hernieuwde interesse en herwaardering die hoogstamboomgaarden vandaag krijgen.
Meer info: www.vlaamsbrabant.be/platteland