15.750 euro voor verbouwing van huis personen met handicap in Wilsele

De provincie Vlaams-Brabant investeert in infrastructuurwerken en/of uitrustingskosten van voorzieningen en diensten voor opvang en ondersteuning van personen met een handicap. Oostrem krijgt 15.750 euro voor de verbouwing van een huis in Wilsele.

Om personen met een handicap toegang te geven tot kwaliteitsvolle zorg- en woonondersteuning is het belangrijk dat het aanbod voldoende gespreid is en dat het aanbod voldoet aan de noden. Maar de bouw of verbouwing van een voorziening zorgt voor heel wat kosten. 

Om deze organisaties te stimuleren om toch de stap te zetten, steunen we ze met investeringssubsidies. Want mensen met een handicap hebben evenveel nood aan een warme omgeving en een zinvolle dagbesteding als mensen zonder handicap. Daarom investeren we in deze sector. Zo kunnen mensen met een handicap dicht bij huis ondersteuning vinden die aangepast is aan hun vraag. 

Oostrem verbouwt woning in Wilsele

Oostrem vzw is een voorziening voor volwassenen met verstandelijke en meervoudige beperkingen en voor volwassenen met niet-aangeboren-hersenletsels of multiple-sclerose. Oostrem heeft zowel dagwerkingen als nursingtehuizen in het Leuvense en in Herent.

Oostrem komt tegemoet aan de ondersteuningsvraag van heel wat personen met een uitgesproken problematiek. 

In mei 2016 startten ingrijpende verbouwingswerken aan een bestaande, leegstaande woning in de Aarschotsesteenweg 532 in Wilsele.
Het is de bedoeling om in deze woning 7 bestaande bewoners met diep verstandelijke beperkingen met uitgesproken ondersteuningsnood. Het zijn personen die snel overprikkeld raken en waarbij de frustratiedrempel laag ligt. Door deze groep te herhuisvesten in een nieuwe, kleine woning kan Oostrem voor hen een zeer veilige, vertrouwde omgeving aanbieden. Ervaring leert dat én een prikkelarme omgeving én een zeer stabiele personeelsequipe de manier zijn om onrust weg te nemen.

Dankzij deze nieuwe plaatsen neemt de totale capaciteit van Oostrem toe en kunnen bestaande plaatsen in de andere woningen ingenomen worden door nieuwe kandidaat-bewoners met een persoonsvolgende convenant.

Tags: