Samen sterk! Fiets naar het werk! 

Ons en Landelijke Thuiszorg, onder impuls van het Pendelfonds, moedigden de afgelopen 4 jaar hun medewerkers aan om zich duurzamer naar het werk te verplaatsen. 

Het project werd door Landelijke Thuiszorg (maakt deel uit van Ons) ingediend en getrokken.  Het Pendelfonds financierde voor 50% mee (subsidiebedrag: € 235 628,00).   

De grootste doelgroep van het project waren alle eerstelijnsmedewerkers (verzorgenden, klusjesmannen, …) van Landelijke Thuiszorg.  Zij verplaatsen zich dagelijks naar gezinnen overal in Vlaanderen.  De tweede doelgroep waren de medewerkers op het hoofdkantoor in Wijgmaal.

Diverse acties vonden de voorbije 4 jaar plaats: workshops zoals ‘EHBO voor je fiets’, ‘Fiets je rijk!’ en ‘Elektrische fietsen’, de installatie van een ruime fietsberging en aangename doucheruimte voor de medewerkers van het hoofdkantoor in Wijgmaal, de mogelijkheid om alternatieve vervoersmiddelen te gebruiken: 20 stadsfietsen, 34 vouwfietsen en 36 elektrische fietsen, Cambio-autodeelsysteem, MOBI-lotto met leuke prijzen (gepersonaliseerde fietstassen en regenpakken, waardenbons, …).

Velo Leuven was in deze 4 projectjaren een belangrijke partner voor het ter beschikking stellen van de fietsen en het geven van verschillende workshops.

Enkele cijfers:

  • 61% van de medewerkers heeft in het mobiliteitsproject een alternatief vervoersmiddel gebruikt.  Vooral de elektrische fiets was een succes!
  • De verplaatsingen met de fiets bij de medewerkers stegen van 4% naar bijna 7%.
Tags: