‘Fruitbeeldig familieparcours’ laat gezinnen het Hageland ontdekken

Toerisme Vlaams-Brabant lanceert het ‘Fruitbeeldig familieparcours’. Dit parcours omvat een fietsroute langs 4 interactieve en kunst-educatieve installaties met een doe-boekje voor gezinnen.

11 Fruitbeeldige kunstwerken in het Hageland

In het kader van het Platteland Plus project ‘Bloesemkunst in het Hageland’ plaatste Toerisme Vlaams-Brabant in samenwerking met de 11 Hagelandse bloesemgemeenten, Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Linter, Lubbeek, Tielt-Winge, Tienen, Zoutleeuw, recent 11 nieuwe, permanente fruitbeeldige kunstwerken geïnspireerd op de fruitstreek.


Fruitbeeldig familieparcours laat gezinnen Hageland verkennen

In samenwerking met het conceptbureau AppelSIEN&ANNAnas werkte Toerisme Vlaams-Brabant een aanbod uit voor families. De reeds bestaande familieroute van 32 km, of twee kleinere lussen van 17,5 km en 20 km, staat vanaf vandaag garant voor dubbel plezier.

Families die de route aandoen, ontdekken niet alleen de fruitbeeldige kunstwerken, ‘Shelter’ van Luk Wets in Kortenaken, ‘Kroonzitje & Pretpeer’ van Yves Willems in Geetbets en ‘Het Klokhuis’ van David Hoppenbrouwers in Zoutleeuw, maar ook de 4 interactieve en kunst-educatieve installaties die onderweg voor beleving zorgen.
Zo kan men onder meer in Geetbets zijn eigen kader op het landschap bepalen met het weefgetouw, in Kortenaken kan men bijleren over perspectief met de ‘Roze loper’, in Zoutleeuw kan men in het Provinciedomein het Vinne zijn eigen Hageland geluksbrenger boetseren en aan de Sint-Odulphuskapel kan men zijn wens op een lintje vastmaken aan de kapel volgens een oude traditie. Bovendien zijn er tal van kindvriendelijke haltes onderweg, waaronder het Provinciedomein het Vinne en het Stationsplein in Drieslinter.

Beleef de fruitstreek met het doe-boekje

Voor de fietsroute werd ook een doe-boekje uitgewerkt, waarbij Fleur, de eikelmuis, als koesterbuur, families meeneemt op ontdekking door het Hageland.
Voor wie graag net zoals Fleur en haar vriendjes de installaties wil testen, bestaat er ook een doe-pakket, dat bij de deelnemende gemeenten, Geetbets, Kortenaken, Linter en Zoutleeuw, te koop wordt aangeboden voor de prijs van 6 euro. In de andere bloesemgemeenten kan men ook het doe-boekje gratis terugvinden bij de toeristische infokantoren of men kan het gratis downloaden op www.toerismevlaamsbrabant.be/fruitbeeldig

Het fruitbeeldig familieparcours, alsook alle fruitbeeldige kunstwerken en fietsroutes, zijn gedurende het hele jaar gratis te bezoeken.

Fruitbeeldig familieparcours is een absolute topper voor families die graag op een interactieve en speelse manier de fruitbeeldige kunstwerken in het Hageland willen ontdekken.

‘Fruitbeeldig Hageland’ werd mee mogelijk gemaakt door cofinanciering uit Platteland Plus met subsidies van Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant.

Tags: