Laatste vergunningen in de pijplijn 

Reizigers van De Lijn kunnen in de loop van december meerijden met de eerste trambus van het land. De vervoermaatschappij had de trambus graag al vanaf september ingezet, maar heeft nog niet alle vergunningen ontvangen. Hierdoor kan De Lijn niet alle nodige testritten uitvoeren.

Op korte termijn wil De Lijn trambussen inzetten op de lijn 820 tussen Jette, Vilvoorde en Brussels Airport. Omdat dit de eerste keer is dat er trambussen rijden in ons land, zijn er verschillende vergunningen en speciale toelatingen nodig. De Lijn had de trambus graag al vanaf september ingezet voor reizigers. Doordat een aantal vergunningen nog in de pijplijn zitten, is dit niet meer haalbaar. Eenmaal de laatste vergunningen zijn toegekend, heeft De Lijn nog een maand werk met de laatste voorbereidingen. De Lijn voorziet dat reizigers in de loop van december op de trambus kunnen stappen.

Er worden ook nog enkele kleine ingrepen gepland, zodat de trambus straks zeker vlot kan doorstromen. Voor deze werken zijn geen nieuwe vergunningen meer nodig. De eerste testritten zijn vlot verlopen.

Tags: