Het nieuwe grondwitloofseizoen is van start gegaan op zondag 6 oktober. De provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Zaventem en de vzw Brussels Grondwitloofseizoen gaven die dag het startschot met het uithalen van de eerste krop.

Koken, stoven, bakken, wokken of gewoon rauw. Er zijn weinig groenten waarmee je zo kan goochelen in de keuken als met witloof.

De provincie Vlaams-Brabant is trots op haar grondwitlooftraditie. De teelt is ook letterlijk en figuurlijk vergroeid met de streek. Ze is ontstaan in de driehoek Leuven, Mechelen en Brussel. Het begon in de 19de eeuw als een toevallige ontdekking. Ondertussen is witloof uitgegroeid tot een volwaardige groente.

Bezoekers konden tijdens de opening drie grondwitloofbedrijven bezoeken met de paardentram. Ze maken kennis met de drie verschillende stappen in het teeltproces: Dirk Bergen vertelt over witloofzaadteelt, Etienne Cardoen over wortelteelt en André Ronsmans over wortelforcerie.
Kok Jeroen De Pauw serveerde een lunch op basis van grondwitloof.

 

Tags: