De bestaande KLJ-KSA lokalen in de Hoekstraat in Kortenaken werden verbouwd naar een multifunctionele gebruikersruimte voor verschillende verenigingen. Vandaag wordt deze ruimte officieel in gebruik genomen.

De jeugdlokalen in de Hoekstraat in Kortenaken waren al een tijdje toe aan opfrissingswerken. Het gebouw werd bovendien alleen in gebruik genomen door de KLJ en KSA, terwijl Kortenaken een sterk ontwikkeld verenigingsleven kent. Een aantal verenigingen uit de buurt bleken ook op zoek naar een geschikte accommodatie. Uit de nood aan zo’n multifunctionele ruimte voor de verschillende verenigingen die Kortenaken rijk is, ontstond het idee voor dit project.

De bestaande KLJ-KSA lokalen werden gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwbouw. Zo zijn ze aangepast aan hedendaagse noden en worden ze ook bruikbaar voor buurtbewoners en het verenigingsleven van Kortenaken. Zo biedt Kortenaken aan zijn talrijke verenigingen een hedendaagse infrastructuur voor jong en oud.

Het bouwproject is tot een goed einde gebracht dankzij heel wat partners en sympathisanten, de Kerkfabriek en de lokale verenigingen die een handje uit de mouwen kwamen steken. Dit wordt een aangenaam onderkomen voor verenigingen en vrijwilligers die een hoeksteen zijn van het  sociaal leven in Kortenaken. Dit project valt onder het thema Leefbare dorpen, één van de pijlers van het plattelandsbeleid in het Hageland.

Het initiatief werd ook als plattelandsproject door het gemeentebestuur Kortenaken ingediend bij het Europees programma voor plattelandsontwikkeling LEADER in het Hageland. Het ontving LEADER-subsidies van 30.000 euro voor zowel de verbouwingen als de uitbreiding.

Tags: