3 weekends boordevol wijn.

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert, samen met 7 Hagelandse gemeenten, ‘(Sp)rankelende Hageland’.  Drie weekends lang, tussen 19 augustus en 3 september, openen de Hagelandse wijndomeinen hun deuren. 

‘In het Hageland is het glas altijd goed gevuld’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. ‘Het succes van de Hagelandse wijn, een bijzonder streekproduct met speelse kleuraccenten en lekkere afdronk, is te danken aan het klimaat, de ondergrond van ijzerzandsteen en de zacht zuiderse wijnhellingen van de Hagelandse heuvels’. 

 

Om de Hagelandse wijnbouw extra in de kijker te plaatsen organiseert Toerisme Vlaams-Brabant, samen met de gemeenten Aarschot, Bekkevoort, Geetbets, Holsbeek, Rotselaar, Tielt-Winge, en Tienen van zaterdag 19 augustus tot en met zondag 3 september 2017 ‘(Sp)rankelend Hageland’, de Hagelandse wijnweekends.
Tijdens 3 weekends serveren de wijnbouwers hun wijnen en kan men een kijkje nemen achter de schermen of de sfeer opsnuiven op één van de activiteiten op de wijndomeinen. Ook families met kinderen zijn welkom. Voor hen worden rondleidingen op kindermaat aangeboden. 

 

Naast de verschillende wijnactiviteiten werden er vijf smaakt(r)ips ontwikkeld. Dat zijn bezoektops met een stempelkaart die de smaakpapillen extra verwennen. Wie op een namiddag of tijdens zijn verblijf alle wijndomeinen in een gemeente bezoekt, krijgt bij aankoop van een glas Hagelandse wijn gratis een bijpassend hapje. Met een volle kaart kan men een wijnpakket of –arrangement winnen. De stempelkaarten zijn verkrijgbaar bij de deelnemende wijndomeinen of kan men downloaden. 

 

Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/wijn 

 

Het volledige programma is terug te vinden in de folder of via https://www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/sprankelend-hageland/index.html .

Tags: