SIMA Aarschot wint wedstrijd zorgberoepen

Wat is warme en goede zorg? De provincie Vlaams-Brabant lanceerde een wedstrijd over zorgberoepen voor middelbare scholen en zorgopleidingen. 6 klassen wonnen een inleefmoment in het zorgethisch lab sTimul van de UZ Leuven in Lubbeek. Op 21 oktober ondervonden de leerlingen van het 5de jaar Gezondheids- en welzijnswetenschappen van SIMA Aarschot aan den lijve wat zorg betekent.

Op het gebied van zorg en welzijn heeft Vlaams-Brabant een dubbele uitdaging.  Er moeten meer zorg-en welzijnsvoorzieningen uitgebouwd worden om de achterstand in te halen. Anderzijds moeten er ook genoeg mensen zijn om in die organisaties te werken. Zorgorganisaties in Vlaams-Brabant ervaren immers een tekort aan een instroom van gekwalificeerde beroepskrachten.

 

Om jongeren warm te maken voor zorgberoepen lanceerden we een wedstrijd voor middelbare scholen en zorgomleidingen. Elke school die een ludieke foto opstuurde om hun goesting in zorg te tonen, won een inleefsessie bij sTimul.

SIMA Aarschot,  De VeSt Stedelijk Buitengewoon Onderwijs Vilvoorde, CVO VTI Leuven, CVO VTI Tienen, Heilig-Hart & College Halle en KA D'Hek Landen zijn de gelukkige winnaars.

 

Tags: