Na het recordjaar van 2018 is ook 2019 goed begonnen. Het aantal aankomsten en overnachtingen in Vlaams-Brabant zijn de sterkst stijgende in Vlaanderen. Vooral het aandeel Belgen is sterk gestegen (+9,5%).

Logies doen het goed
Uit de cijfers van Toerisme Vlaanderen blijkt dat in Vlaams-Brabant het aantal overnachtingen in 2019 is toegenomen ten opzichte van 2018. In de eerste 3 maanden waren er al 464.566 overnachtingen geregistreerd, wat overeenkomt met een toename van 4% ten opzichte van 2018.

Zo is er een o.a. een stijging van toeristen uit Spanje (+ 16,9%), Italië (+ 15,4%) en de Verenigde Staten (+ 16,9%). In absolute cijfers is het binnenlands toerisme het sterkst gestegen. Zo waren er in de eerste 3 maanden van 2019 bijna 20.000 overnachtingen meer geregistreerd van Belgen die naar Vlaams-Brabant kwamen. Dit komt overeen met een stijging van 9,5%.
Vlaams-Brabant heeft heel wat te bieden, zowel voor bezoekers uit binnen- of buitenland. Ze komen voor ons bier, voor een bezoek aan Leuven of om te fietsen en te wandelen door onze groene landschappen.

Sterkste stijger van Vlaanderen
Met de stijging van het aantal overnachtingen van 4% is Vlaams-Brabant de sterkst stijgende provincie van Vlaanderen. Op Vlaams-niveau was er een kleine terugval van 1,3%.
Toerisme Vlaams-Brabant werkt de laatste jaren nauwer samen met de gemeenten via een thematische aanpak. Deze formule blijkt aan te slaan. Zowel de toeristen, de gemeenten als de ondernemers zijn tevreden en gaan verder op de ingeslagen weg.

 
 
 
 
 
 
Tags: