Streekproducten Vlaams-Brabant vzw organiseert op 10,11 en 12 mei een ‘Smaakhoeve’ in Gooik en op 21,22 en 23 juni in Kapelle-op-den-Bos. 
De Smaakhoeves zetten tijdens deze belevingsweekends in authentieke hoeves via topchefs streekproducten uit het Pajottenland en de Brabantse Kouters op een originele manier in de kijker. 


Inschrijven kan vanaf 15 maart via www.smaakhoeve.be

 

Smaakhoeves zijn op en top korte keten

Smaak en hoeve zijn de codewoorden voor belevingsdiners op een authentieke locatie en passen volledig in de ‘korte keten’-filosofie. 
Een ongewoon menu met hoeve- en streekproducten, klaargemaakt door een top-chef, in het unieke kader van een hoeve: dat is het concept van onze Smaakhoeves.

Met dit unieke concept spelen de provincie Vlaams-Brabant en Streekproducten Vlaams-Brabant in op een aantal specifieke trends. Het lokale karakter geeft consumenten veel meer inzicht en kennis, waardoor ze weten wat ze eten. Een groot deel van de consument is zich bovendien ook steeds meer bewust van zijn ecologische voetafdruk, waarop de Smaakhoeve, net door dat lokaal karakter, erg op inspeelt. Tenslotte zie je dat pop-up stores en –restaurants momenteel ideale situaties zijn om bepaalde concepten te testen. De Smaakhoeve genereert een tijdelijk concept waarop gerenommeerde chefs uit de streek een platform krijgen om streek- en hoeveproducten te verwerken in een topkeuken. Dit kan hopelijk ook onze lokale horeca stimuleren om nog meer in te zetten op die lokale producten.

Smaakhoeve nu ook in Halle-Vilvoorde

Na het Dijle- en Hageland zijn dit voorjaar  het Pajottenland en de Brabantse Kouters aan de beurt.
 

Twee weekends lang zullen 2 topchefs, Bram Heylens en Sam Verstuyf, hun persoonlijke twist geven aan hoeve- en streekproducten uit het Pajottenland en de Brabantse Kouters. En dat op twee unieke hoeves, ’t Bioschuurke in Gooik en Prinsheerlijk in Kapelle-op-den-Bos.

  • Op10, 11 en 12 mei brengt de Smaakhoeve een bezoek aan het Pajottenland. 
    Chef-kok Bram Heylensroert in de potten bij ‘t Bioschuurke in Gooik(Condijstraat 44). 
    Heylens is gekend van ‘Jong Keukengeweld’ en werkt in restaurant ‘t Kreukeltje (Oetingen-14/20 Gault&Millau).
     
  • Op 21, 22 en 23 junitrekt de Smaakhoeve naar de Brabantse Kouters. 
    Bij Prinsheerlijk in Kapelle-op-den-Bos(Trieststraat 40) tovert chef-kok Sam Verstuyfvan restaurant August (Lennik-13/20 Gault&Millau) een uniek streekmenu op het bord. 

 

De avond start telkens om 19 uur en er is plaats voor 90 personen. 
Voor 95 euro krijgt men een ontvangstaperitief met streekhapje en -natje, een bedrijfsbezoek aan de gasthoeve, een 3-gangen menu met hoeve- en streekproducten, inclusief dranken en koffie. 
Per 2 personen ontvangt men ook één exemplaar van het inspiratieboek ‘Jeroen De Pauw op sjok door een Straffe Streek’. 

Inschrijven kan vanaf 15 maart via www.smaakhoeve.be