Toerisme Vlaams-Brabant werkte, samen met de gemeenten Tervuren, Hoeilaart, Huldenberg en Overijse, het project ‘Druiventro(t)s, een seizoen vol pittige activiteiten’ uit.

Recordaantal aan Druiven activiteiten

Het seizoen van de tafeldruif loopt van augustus tot oktober.
Tijdens deze periode bundelen we onder de noemer "Druiventro(t)s" meer dan 30 specifiek Druif gerelateerde activiteiten als thematische wandelingen, fietstochten, serreconcerten, een proeverij met doventolk, bezoeken bij de serristen tot de befaamde jaarlijkse druivenfeesten. We zijn dan ook trots om dit aanbod te promoten via een handige flyer die doorverwijst naar de website www.toerismevlaamsbrabant.be/druif waar alle details van dit uitzonderlijke jaar te vinden zijn.

Interactieve herkenbaarheid van Druiventro(t)s 2019

Kost noch moeite werden gespaard om dit jaar volledig de kaart van de tafeldruif te trekken. De campagne zal zichtbaar zijn tijdens de Druivenfeesten waar een reuzengrote Druiventros en talrijke foto’s de straten zullen sieren. Voor kinderen zijn 4 unieke kleurplaten in de horecazaken voorhanden waarin de Duisburgse figuur Soi de Serrist centraal staat. Bierkaartjes, buttons, vlaggetjes, druiventattoos en op maat gemaakte wandel- en fietstochten brengen je verder in de juiste sfeer. Nieuw dit jaar is dat het merendeel van ons promotiemateriaal ook interactief is, gebruikmakende van de applicatie Veeew. Tijdens het wachten op een hapje of een drankje kan men zich op een interactieve manier onderdompelen in de wondere wereld van de tafeldruif.

Tafeldruif is een topproduct om terecht trots op te zijn

Echte topproducten zijn meestal seizoensproducten. Producten waarop iedereen graag wacht tot ze op hun top zijn. En zo wordt er ook elk jaar vol ongeduld uitgekeken naar de eerste knip van de Belgische druiven uit de Druivenstreek, iets om terecht trots op te zijn.

We hopen dankzij "Druiventro(t)s" de nodige impulsen te geven aan de lokale economie. Samen met Toerisme Vlaams-Brabant werkten we nauw samen met logiesuitbaters, fietscafés, serristen en verkooppunten van streekproducten. We zijn dan ook uiterst blij om Hanne Decoutere, presentator van het VRTNieuws, de eerste tafeldruiven van het seizoen te mogen overhandigen.

 
 
 
 
 
 
Tags: