De serrist centraal in campagne met maar liefst 2 nieuwe Druivenboeken

“Het seizoen van de tafeldruif loopt van augustus tot oktober en dit jaar stellen we de beleving bij de serristen centraal. Er is niets heerlijker dan het authentieke persoonlijke contact te ervaren en de tafeldruiven te proeven bij onze gastvrije serristen”, zegt Monique Swinnen gedeputeerde voor landbouw en toerisme.

Tijdens deze periode bundelt Toerisme Vlaams-Brabant onder de noemer “Druiventro(t)s” op www.toerismevlaamsbrabant.be/druif fiets- en wandeltochten en beleefactiviteiten.

FERM vzw realiseerde twee boeken in kader van een plattelandsproject: “Proef de passie. Ontdek de Vlaams-Brabantse tafeldruif!“ en “Zelfgeknipt. Alle tips & tricks voor het telen van (tafel)druiven”.
"Het eerste boek heeft een toeristische inslag en trekt een blik geschiedenis open terwijl het tweede boek een teeltgids is voor iedereen die serredruiven wil aanplanten en verzorgen.", zegt Monique De Dobbeleer, directeur van FERM.

Een veilige beleving voor de perfecte vakantie in eigen land langs vernieuwde Druivenfietsroute

De druivencampagne speelt in op de nieuwe trend van vakantie in eigen land door Druiventrots mee te nemen in een nationale campagne van Vlaanderen Vakantieland. Ook worden diverse kleinschalige belevingen uitgespeeld in het kader van de campagne “Zomeren in Vlaams Brabant”. De tafeldruiven zijn trekkers binnen een streekeigen verhaal dat men kan terugvinden op www.zomereninvlaamsbrabant.be

“Kosten noch moeite werden gespaard om dit jaar een veilige Druivenbeleving te waarborgen”, zegt gedeputeerde Monique Swinnen. “De campagne zal iets minder op het feest gegeven focussen maar teruggrijpen naar de essentie met bijzondere aandacht voor het bezoekerscentrum Druif, de serristen, een vernieuwde Druivenfietsroute en de talrijke Druiven gerelateerde wandelingen”.

Vlaamse media campagne met beleefbonnen en Druiventrots pakketten

“De Druivenstreek dat is een unieke beleving met echte topproducten. Deze trots dragen we graag uit in gans Vlaanderen en we voorzien specifieke toeristische Druiventrots programma’s op de Vlaamse regionale zenders met Ben Roelants”, zegt gedeputeerde Monique Swinnen.

Met 300 specifieke “Druiventrots” pakketten ter waarde van 50 euro, halen wij toeristen uit heel het land naar de druivenregio. Binnen deze pakketten spelen de beleefbonnen van Toerisme Vlaams-Brabant een zeer belangrijke rol.

Toerisme Vlaams-Brabant hoopt dankzij ‘Druiventro(t)s’ de nodige impulsen te geven aan de lokale economie. De organisatie werkte nauw samen met Toerisme Vlaanderen, logiesuitbaters, fietscafés, serristen en verkooppunten van streekproducten.

“We zijn dan ook uiterst blij om Michaël Van Droogenbroeck en Annelies Van Herck, presentatoren van het VRTNieuws, de eerste tafeldruiven van het seizoen te mogen overhandigen” besluit Leo Vandenwijngaert, schepen van Overijse.

Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/druif

Tags: