394 Vlaamse klassen namen deel aan de Sterrenklas-wedstrijd over Europa. Klas 4L5 van school De Kraal in Winksele scoorde het beste resultaat in Vlaams-Brabant. Samen met de winnaars uit de andere Vlaamse en Waalse provincies winnen ze een daguitstap.

De Europese vlag is zes van haar sterren kwijt. Zes avontuurlijke sterretjes konden hun enthousiasme over Europa niet bedwingen en zijn op pad gegaan om 11- en 12-jarigen te vertellen over de Europese geschiedenis, cultuur, landen, regio’s, actualiteit en beslissingen. 

Van 20 februari tot 9 mei konden de leerlingen door online opdrachten aan de sterretjes tonen dat ze weten waar de Europese Unie om draait. Ze bewezen dit door zes ontbrekende woorden van het Sterrenlied in te vullen. 
In de provincie Vlaams-Brabant behaalde klas 4L5 van school De Kraal in Winksele de hoogste score. Zij mag zich dus Sterrenklas noemen.

‘We vinden het belangrijk dat al onze burgers, en in het bijzonder onze jongeren, grondig geïnformeerd worden over de rol van de Europese Unie in ons dagelijks leven.  Sterrenklas, die leerlingen op een leuke manier veel leert over de geschiedenis, de lidstaten en de verwezenlijkingen van de Europese Unie, is daar een prachtig middel voor'.

Sterrenklas is een initiatief van de Europe Directs van 8 Vlaamse & Waalse provinciebesturen en het Brussels Gewest. Europahuis Ryckevelde werkte het concept uit.

 

Tags: