Landelijke Kinderopvang Hageland verhuist vanaf eind april naar de Hertogensite. Ook Landelijke Thuiszorg vindt er een onderdak. De ligging in dit gloednieuwe stadsvernieuwingsproject, dichtbij de Grote Markt van Tienen, is een grote troef. “Het verhoogt de bereikbaarheid van onze diensten”, klinkt het. Vanaf juni is er ook kinderopvang door een groep van samenwerkende onthaalouders.

Landelijke Kinderopvang is eigenaar van het gebouw en brengt er het secretariaat van de dienst Onthaalouders Tienen in onder. Ook het regiokantoor Hageland van Landelijke Thuiszorg zal er ruimte vinden voor overlegmomenten. Het nieuwe kantoor is deel van de voormalige school VIA Immaculata en van een sociale site met als buren de Open school, het CAW en de Kringwinkel. “De centrale ligging in hartje Tienen is een groot pluspunt. We willen zo beter bereikbaar zijn voor ouders met vragen rond kinderopvang en voor mensen met vragen rond thuiszorg”, aldus Heidi Vanhove, regiomanager Hageland.

De vergaderzalen en gespreksruimtes in het gebouw zullen het bruisende centrum vormen voor vorming en opleiding van medewerkers en van onthaalouders. Ook sociaal-culturele vormingsactiviteiten van verenigingen zoals KVLV, Vrouwen met vaart zijn er welkom. Vanaf 3 juni zal de site weer gonzen van de kinderstemmen. Het gelijkvloers zal dan ruimte bieden voor de opvang van 14 kinderen via een groepsopvang met samenwerkende onthaalouders.

(bron: hln)

Tags: