12 bedrijven promoten hoeve- en streekijs.

Wat smaakt er beter dan een ijsje op de boerderij met melk recht van bij de boer? De provincie Vlaams-Brabant zet met haar campagne ‘Tour de Crème’ van 1 mei tot en met 30 september het hoeve- en streekijs in de kijker.

Ambachtelijk en met liefde gemaakt, met verse melk recht van de boerderij. Zo smaakt een ijsje het lekkerst. Met onze campagne ‘Tour de Crème willen we het hoeve- en streekijs in de kijker zetten. We hopen dat Vlaams-Brabanders en toeristen tijdens hun uitstappen zo’n hoeve-ijsje gaan eten in één van de vele boerderijen.

12 landbouwbedrijven uit Bekkevoort, Galmaarden, Gooik, Huldenberg, Kortenberg, Liedekerke, Lennik, Merchtem, Overijse, Pepingen  en Ternat doen mee aan deze Tour de Crème.
Eén van de deelnemende bedrijven is Het Molenhof in Merchtem. Sinds 2008 wordt er ijs gemaakt met dagverse melk. Er is een gevarieerd aanbod van ambachtelijk ijs, sorbet en ijstaarten. Op het terras kan men de ijsjes eten.

Tags: