Noord-Dijleland in de Groene Gordel staat bekend als de Witte Goudstreek bij uitstek. De witloof- en aspergeteelt bepaalt samen met de talrijke kleine of internationaal gerenomeerde brouwerijen het leven van de inwoners en is  kenmerkend voor het landschap. Sinds 2017 engageert Toerisme Vlaams-Brabant zich samen met lokale besturen, gidsenverenigingen, landbouwers, toeristische organisaties, brouwerijen, ondernemers en onderzoeksinstellingen om het kostbare Witte Goud in de Groene Gordel sterker op de (menu)kaart te zetten. 

De gemeentes Haacht en Kampenhout namen het tegen mekaar op met mes en vork tijdens de Kookwedstrijd Witte Goud – Witloof. Toerisme Vlaams-Brabant ondersteunt intergemeentelijke initiatieven die ervoor zorgen dat dit Witte Goud de aandacht krijgt dat het verdient.

De vier hobbykoks namen het tegen mekaar op in het Sint Angela klooster te Tildonk. Het ging tussen de 56-jarige Eddy Delpire en de 43-jarige Bjorn Pardon uit Kampenhout, de 83-jarige Gustin Bosmans uit Haacht en Glenda Kempenaerts (40) uit Kampenhout. En de De vakkundige jury onder leiding van chef-kok Rik Dumon heeft Eddy Delpire gekroond tot winnaar van de wedstrijd met zijn gerecht op basis van Sint-Jacobsvruchten, shiitake, gebakken witloof en witte wijnsaus.