Try-out Smaakhoeve
We zijn volop bezig met de voorbereidingen van het Europese plattelandsproject ‘Pop-Up een hoeve’. Smaak. En hoeve. Laat dat nu de codewoorden zijn voor tien belevingsdiners op een authentieke locatie. Vijf lenteweekends lang zullen vijf topchefs hun persoonlijke twist geven aan de heerlijkste hoeve- en streekproducten uit het Dijleland. En dat op vijf unieke hoeves. Wat denk je van een uniek diner tussen de wijnranken? Midden tussen de velden en weiden? Op de binnenkoer van een witloofhoeve? Dat is de Smaakhoeve!
Topchefs zijn mannen met passie en een jarenlange ervaring achter het fornuis. Deze rol zal tijdens onze diners glansrijk vertolkt worden door Felix Alen, Jeroen De Pauw, Kwinten De Paepe, Lieven Demeestere en Niels Brants. Om de keuken te vervolledigen reiken onze chefs de rechterhand uit naar de immer dynamische cateraar Jan Maes, die het gebeuren opfrist met de nodige dosis culinaire kennis. Samen stomen zij voor de gasten een driegangenmenu met hoeve- en streekproducten klaar, ingeleid door een aperitief, alsook smakelijk beëindigd met kanklare koffie en hapjes.
Reserveren kan via www.smaakhoeve.be
Online streekproducten uit Dijleland bestellen
vzw Streekproducten Vlaams-Brabant ontwikkelde het webplatform www.dijleproducten.be waar men online heel wat lekkers uit het Dijleland kan vinden. Op het webplatform vindt men info over streek- en hoeveproducenten, verkooppunten, logies, horecazaken en arrangementen die de korte keten hoog in het vaandel dragen, streekrecepten, de laatste evenementen en nieuwtjes uit het Dijleland en fiets- en wandelroutes uit het Dijleland.
BewarenBewaren