Dag van de Aardbei viert diamanten jubileum
Dit jaar vierde het evenement zijn diamanten jubileum. De aardbeientelers stelden voor de 60ste keer de mooiste exemplaren van deze rode vrucht voor aan de bezoekers.
Op het programma stonden verder proeverijen met streekproducten, culinaire demonstraties, rondleidingen, een wandeling, een bedrijfsbezoek en randanimatie, allen in het teken van de aardbei.
Om de consument kennis te laten maken met alle aspecten van de aardbeien organiseren we jaarlijks een Dag van de Aardbei. Het evenement vindt plaats bij het begin van het aardbeienseizoen. Tijdens deze dag staat de promotie van de Vlaamse aardbei centraal. Uiteraard besteden we ook aandacht aan aardbeien als Vlaams-Brabants streekproduct.
Proeven van aardbeien
In het provinciale Proefcentrum Pamel in Roosdaal konden de bezoekers genieten van aardbeien in alle vormen, kleuren en geuren. Zo kon men proeven van lekkere hapjes, streekproducten en aardbeien, een bezoekje brengen aan bij het aardbeienbedrijf van Peter en Wouter De Deyn of een rondleiding volgen langs biologische proefvelden.
60 kaarsjes op de aardbeientaart
De aardbeientelers stelden voor de 60ste keer hun allerfraaiste aardbeien tentoon. Het Koninklijk Nationaal Verbond van Aardbeientelers organiseert sinds 1955 de nationale aardbeiententoonstelling. De aardbeien van elke teler worden gekeurd door een jury op kleur, dikte en vorm. Aardbeientelers met de beste vruchten vallen in de prijzen. Na de prijsuitreiking worden de aardbeien verkocht aan het grote publiek.
Deze 60ste editie was ook merkbaar aan de oude foto’s, materialen en andere attributen die een link maakte naar 60 jaar aardbeienteelt.