Gedeputeerde Vlaams-Brabant

U bent hier

posticon 2000ste vrijwilligersverzekering

Posted on ma, 05/19/2014 - 16:04 by Monique Swinnen

2000ste provinciale vrijwilligersverzekering voor buurtcomité Bakenbos uit Hoeilaart.

Het buurtcomité Bakenbos uit Hoeilaart krijgt de 2.000ste vrijwilligersverzekering van de provincie Vlaams-Brabant. Zij organiseren op 4 juni een eetfestijn met dansgelegenheid en een rommelmarkt met animatie voor de inwoners van de wijk Bakenbos in Hoeilaart, Overijse en Terhulpen.

We bieden een gratis vrijwilligersverzekering aan waarmee organisaties hun vrijwilligers kunnen verzekeren. Deze verzekering heeft zijn doel niet gemist en groeide de voorbije jaren in verhouding tot de bevolkingsdichtheid het sterkst in Vlaams-Brabant. Met de aanvraag van het buurtcomité Bakenbos staat de teller nu op 2000 verzekeringen.

Organisatoren van activiteiten zijn verplicht om de burgerrechtelijke aansprakelijkheid van hun vrijwilligers te verzekeren. Maar voor velen is dit niet zo evident. Het vergt immers enig administratief werk en kost geld. Om hier op in te spelen, biedt de provincie Vlaams-Brabant, in samenwerking met de Nationale Loterij, een gratis vrijwilligersverzekering aan waarmee organisaties hun vrijwilligers kunnen verzekeren. 

We bieden elke organisatie honderd gratis vrijwilligersdagen aan. De verzekering biedt dekking voor burgerrechtelijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en lichamelijke ongevallen.